foundation program

is a dynamic combination of study, meditation and discussion designed to enable us to gain clear understanding and practical experience of both meditation and Buddhas Wisdom so that we can make our human life meaningful and achieve true happiness.

}

Tuesdays 17.45 - 20.30

CLASS DATES:
May 23rd – Kongens gate (take down)
no class May 30th
Jun 6, 13, 20 & 27 (new venue tbc)
no classes July

education@meditateinolso.org

Try it out for free!

education@meditateinolso.org

Hvorfor studere på VP?

VP tilbyr en dypere og mer systematisk tilnærming enn de andre kursene som senteret tilbyr. Resultat blir derfor at studentene selv finner ut at de er i stand til å praktisere trening av sinnet og Buddhas lære på et dypere nivå. På dette kurset vil studeneten utvikle sin egen visdom, sitt gode hjerte og deres evne til å opprettholde en fredelig, lykkelig sinn.

Vi studerer boken

How To Understand the Mind av Geshe Kelsang Gyatso. Denne boken tilbyr en dyp innsikt i sinnets funksjoner og kraft til å skape lykke og lidelse. Gjennom å studere og forstå sinnet vet vi hvordan vi kan bruke sinnet til å skape det lykkelige livet vi har lyst til å leve. Den perfekte ledsager på din spirituelle vei.

 

Ved å studere

denne boken på VP vil du kunne oppnå dype tilstander av lykke og frihet uavhengig av ytre omstendigheter. Hvis vi bruker vår forståelse som vi får gjennom dette kurset vil vi oppleve en ro og fred som ikke faller fra i hverdagen, men som blir sterkere og sterke selv i vanskelige situasjoner.

 

Følgende er en avskrift av en tale av Geshe Kelsang Gyatso da han var i England, October 1990.

Hvordan kan det videregående programmet oppfylle våre egne ønsker? Ved å øke vår visdom og vår opplevelse av Dharma. Med visdom og erfaring av Dharma kan vi løse alle problemene vi møter i hverdagen og vi kan beskytte oss mot fare i fremtiden.

Med visdom og erfaring av Dharma kan vi bringe våre forvirrede sinn under kontroll. Vi kan redusere vårt bejær, sinne, sjalusi, og så videre. Ved å kontrollere våre forvirrede sinn vil vi komme til å oppleve varig fred dag og natt. Vi vil få til en permanent opphør av menneskelige problemer spesielt og av samsariske problemer generelt. På denne måten vil vi bli våre egne beskyttere.

Om vi vil oppfylle våre egne og andres ønsker vi trenger å stole på det Videregående programet. I dag er vår visdom er som et lite barn, eller en ny måne. Vi kan ha utviklet noen visdom fra å lytte til læren og lese og studere bøker, men denne visdommen må utvikles mye lenger. Ved å stole på det videregående programet kan vi gradvis øke vår visdom til den er helt moden, som en fullmåne.

Frequently Asked Questions

Who is VP suitable for?

People generally join VP after having attended weekly GP classes for some time. GP classes give people a good understanding of the essential teachings and practices of Kadampa Buddhism before joining VP, and we encourage students to continue attending GP classes after joining VP.

How long does VP last?

Students sign up to study one book or a section of a book at a time which takes about a year.

When can I join VP?

Students can usually join VP at any time . Please contact the VP Coordinator to discuss this:
education@meditateinoslo.org

FP helps me or reminds me of the true perspective on life.

VP-participant

For me this program is very important. Its getting more valuable each time.

VP-participant

I love the teachings, so far it gives depth and great meaning to me.

VP-participant

Its necessary for everyone that takes the spiritual path seriously.  It has given me a meaningful and happy life.  Videregående program is to me as soil is to trees.  Its the foundation of my spiritual life.

VP-participant

General-program (GP) Støttemedlemskap

Kr. 530,- per måned gjennom året (400,- fulltids studenter / hønner / arbeidsledig)

inkluderer alle kurs og begivenheter som foregår på senteret unntatt videregående-program (FP).

General Program (GP) supporting membership

Kr. 530,- per month throughout the year (400,- for full time students and pensioners / unemployed)

includes all courses and events at the centre except Foundation Program.

Videregående-program (FP) Støttemedlemskap

Kr. 680,- per måned gjennom året

inkluderer alle kurs og begivenheter som foregår på senteret.

Foundation Program (FP) Supporting membership

Kr. 680,- per month throughout the year

includes all courses and events at the centre.

Get your GP membership today

Order now

Get your FP membership today

Order now