Save the date

find deep and lasting inner peace with retreats

more info and booking coming soon

Easter retreat
Stillness Within
in Strömstad, Svergie
Concentration retreat
28.mars-2.april

Spring retreat
in Strömstad, Svergie
18-21 may
Summer retreat
in Strömstad, Svergie
22-25 june

RETREATS NÆR STRÖMSTAD

På en rolig Skjærgårdsøy
i nærheten av Strømstad, har vi ulike retreats flere ganger i året, tilpasset alle nivåer. Den idylliske øya Tjarno er perfekt for retreats, med sine stille og vakre omgivelser, sjø og skogløyper, og ulike utendørsaktiviteter som avveksling i fritiden.

Hva er retreat?
I vårt travle, moderne liv mangler vi roen og stillheten som bidrar til å utvikle og opprettholde en lykkelig og fredelig sinnstilstand. For å gjenvinne balanse blir folk trukket til fredelige og rolige steder hvor de kan få pusterom til å fornye sin energi. Kort sagt går de på retreat. På Retreat dedikerer vi vår tid til meditasjon og kontemplasjon. Det er en tid hvor vi gjør vårt sinn kjent med positive og meningsfulle tanker, og den dype gleden som kommer fra dette.

Når vi fokuserer på vår spirituelle praksis på denne måten, begynner vi å oppdage den naturlige klarheten og romsligheten i vårt sinn, og på den måten vil vi være i stand til å få mest mulig ut av meditasjonen. Gjennom buddistisk meditasjonslære utvikler vi indre visdom, et varmt og kjærlig sinn og lykken vi trenger for å oppnå indre fred. Etterhvert vil vi, gjennom disse metodene kunne oppnå frigjørelse fra all lidelse.

Ved å trekke seg tilbake,
vil du få tid og rom til å rette deg inn mot ett sinn fylt av glede og lykke, som vi alle lengter etter, og å selv kunne se de enorme fordelene som kan oppnås ved å praktisere meditasjon. Ved å arbeide med sitt eget sinn i perfekte omgivelser er retrett en ideell måte å løfte sin spirituelle praksis og sitt dagligliv til et nytt nivå.

Fordelene med tilbaketrekning
Fordelene med tilbaketrekning er grenseløse og kan knapt beskrives. Gjennom trening i konsentrasjon vil kropp og sinn bli svært smidig og fleksibelt, og vi vil oppleve en dyp indre fred. Siden hvert retreat er motivert av ønsket om å være til nytte for andre, vil vår kjærlighet vokse og vi vil utvikle genuin omsorg mot hverandre. Under retreat lærer vi å forstå vårt eget sinn og å gjenkjenne hvilke sinnstilstander som fører til lykke, og hvilke som fører til lidelse. Her finner vi styrken for å overvinne negative sinnstilstander og å fremme ett fredfullt og livsglad sinn. Ett retreat er også en ideell tid for å motta dype velsignelser fra opplyste mennesker med mye visdom.

På Retreat vil vi, hvis vi tålmodig trener meditasjon, gradvis få ett mer rolig sinn, og oppleve en følelse av indre fred og tilfredshet. Vårt sinn vil føles lett og romslig, slik at vi vil føle oss fornyet.

Når våre turbulente og distraherende tanker forsvinner og vårt sinn blir stille, oppstår vi en naturlig lykke og tilfredshet fra innsiden.

«De lykkelige slår seg til ro i rolige og fredelige omgivelser, langt borte fra alle konflikter og gjenstander av villfarelser.» – Shantideva

Om retreat stedet
Gullnäsgården er et studiesenter som har en meget naturskjønn beliggenhet ved sjøen og det frodige landskapet på øya Tjärnö, ca 10 km sørvest for Stromstad, Sverige, på den vakre øya Bohuslän. Øya er forbundet med veibroer til fastlandet. Det er 1,5 timer med bil fra Oslo.

Gullnasgården tilbyr enkel, komfortabel innkvartering i hovedhuset og en rekke sjarmerende små hytter og ombygde gårdshus. Med beliggenhet ved sjøen er det utlån av både kano og kajakk, og det er sykler for de som måtte ønske å bruke det. Du kan nyte badstuen eller svømme i sjøen, eller bare sitte på en av de mange benkene og se på vannet eller solnedgangen.

Overnatting
Vi kan tilby forskjellig type overnatting. Enkeltrom med felles fasiliteter, fellesrom, sovesal og camping om sommeren. Boligen ligger i enkle, men komfortable rom i små hytter og hus. Det er også mulig å sove i telt eller campingvogn hvis du foretrekker det, men vær oppmerksom på at det kan være kaldt. Vi kan dessverre ikke tilby spesielle fasiliteter for funksjonshemmede for øyeblikket.

Fasiliteter
På retrear har du tilgang til dusj, vaskemaskin, et lite bibliotek med Dharma-bøker som du kan låne, en liten Dharma bokhandel og en liten snacksbutikk.

Deilige vegetariske retter Alle måltider og drikkevarer er inkludert i prisen. Frokost og 2 sunne og næringsrike måltider blir servert hver dag. Alle måltider er enten vegetarianske eller veganske. Det er også alltid ett glutenfritt og melkefritt alternativ for de med allergier. Vennligst oppgi på forhånd om du trenger et vegansk eller glutenfritt kosthold. Fortell oss om du har noen alvorlige allergier. Vi kan ikke tilby noen andre mer spesialiserte dietter for øyeblikket.

Mellom meditasjonstreningen
I løpet av Retreatet er det hver dag tid for å slappe av, gå, sykle eller padle kano/kajakk i de vakre omkringliggende naturen. Det er Dharmabøker du kan låne, samt en bokhandel. I tillegg har hver person på retreatet en liten daglig jobb for å sikre at alt går rundt.

Svømming og utflukter
Det er en 5 minutters spasertur til nærmeste badeplass, ved båthusene hvor du kan bade eller se på de fantastiske solnedgangene. Det er en kort sykkeltur til ordentlige sandstrender ved Tjarno Kirke(2km), og du finner skogskledde turområder ved Salto naturreservat (5 km). På Salto finner du også Koster Marine National Park, med flotte solnedganger og utsikt over Koster øyene.

Meditasjon
Du kan på Retreatet velge om du vil bruke en pute på gulvet eller sitte i en stol, ettersom hva du føler er mest behagelig.

Hva skal du ta med?
Viktig!!!! Du må gi fra deg mobiltelefonen din i løpet av retreatet. Du kan gi det buddhistiske senterets telefonnummer (+47 4505 1928) til familie og venner som kan trenge å kontakte deg. Av denne grunn bør du ta med deg klokke og vekkerklokke.

Ta med et laken, putevar, dynetrekk og et håndkle (du kan også leie dette for 70SEK). Pute og dyner er tilgjengelig i alle rom.

Ta med et lommelykt, varme klær på vinteren – inkludert støvler, hansker, lue, ullsokker. På sommeren kan du ha lettere klær. Ta med toalettsaker og en badedrakt hvis du ønsker å bade/bruke badsstue. Tøfler/innesko kan også være lurt å ha med.

Ta med litt penger hvis du ønsker å kjøpe snacks, varer fra butikken eller for å betale for å bli hentet eller avlevert til bussen.

Vi har meditasjonsklosser og puter til å låne, men du kan også ta med din egen.

Det er et bibliotek med buddhistiske bøker du kan låne. Det oppfordres ikke til å lese uavhengige bøker, romaner eller magasiner under retreatet.

Åpent for alle
Våre retreater er egnet for alle nivåer uavhengig av erfaring, inkludert de som ikke har meditert før. Du trenger heller ikke være en buddhist til å delta eller dra nytte av retreatet.

Guidet Retreats
av Gen Kelsang Tubchen, en moderne buddhistisk nonne med over 15 års erfaring med å delta på og å lede retreater, inkludert over ett år med stille retreat. Før hun kom til Norge, bodde hun mange år på Tharpaland International Retreat Centre i Skottland, hvor hun hjalp til og guidet en rekke Retreats.

Hun er hovedlærer ved Nordisk Kadampa Meditasjonssenter i Norge og Nasjonal åndelig leder av vår tradisjon i Norden. Hun er en begavet og inspirerende lærer med et sterkt ønske om å dele fordelene med meditasjon og retreat med andre.

Under våre retreater har vi noen perioder med stillhet. Det er veldig viktig at mobiltelefoner holdes avslått mens retreatet varer. Dette er for å skape et mentalt landskap fri for forstyrrelser. Det er vanligvis stillhet frem til lunsj, mens tid for diskusjon og samhandling finner sted om ettermiddagen og på kveldene. I noen retreater har vi stillhet en hel dag eller under hele retreatet. Se de individuelle retreatene for mer info.

Selv om retreatene er stille, er det alltid mulig å snakke med læreren eller en av assistentene og å skrive spørsmål som blir besvart av læren. Det vil bli litt undervisning i begynnelsen av meditasjonssesjonene, men hovedvekten vil være på meditasjon. Meditasjonene er guidet og blir gradvis lengre og dypere ettersom retreatet utvikler seg.

Nyt stillheten
Stillheten gir oss plass til å trene på meditasjon og å fordype vår indre fred ettersom våre forstyrrelser forsvinner.

Retreatet er ikke langt unna
Retreatet foregår på Gullnäsgården, som er ett veldig vakkert og kvalifisert sted for kunne trekke seg tilbake og finne ro. Gulnasgården ligger på den fredelige øya Tjärnö forbundet med broer, nær Strømstad i Sverige. Det tar 1,5 timer å kjøre fra Oslo til Gulnasgården med bil. Stiftelsen Gullnäsgården, Tjärnö, 45296 Strömstad, Nettsted: www.gullnas.se

Gullnäsgården ligger i Nord-Bohuslän, på en øy kalt Tjärnö, 10 km sørvest for Strömstad, ca 187 km nord for Göteborg, 99 km nord for Uddevalla og 132 km sør for Oslo. Følg skiltene til Tjärnö, Saltö fra E6.

Veibeskrivelse til retreatssenteret med broforbindelser: 5 km sør for Strömstad er et veiskilt på Daftö, Öddö, Tjärnö og Saltö. Følg denne veien i 5 km. Du passerer over 2 store broer og en liten bro. Etter den andre store broen er det 1 km lenger. Rett etter noen små røde båthus, like rundt hjørnet til venstre er ett skilt som viser Gullnäsgården, hvor du svinger til venstre. Etter ca 100m kan du parkere til venstre og ta deg til hovedbygningen hvor du kan registrere deg.

GPS-koordinator: N 58 ° 53,217 ‘E 11 ° 1

Translate »