fbpx

Welcome to deep and lasting inner peace

January Retreats

at Nordisk Kadampa Meditasjonssenter, Oslo

 

Amitayus Retreat

2. & 3. January

 

Lamrim Retreat

5. – 10. January

 

Vajrayogini Retreat

11. – 13. January

 

More information and booking coming soon…

 

 

 

 

 
 

RETREATS NÆR STRÖMSTAD

På en rolig Skjærgårdsøy i nærheten av Strømstad, har vi ulike retreats flere ganger i året, tilpasset alle nivåer. Den idylliske øya Tjarno er perfekt for retreats, med sine stille og vakre omgivelser, sjø og skogløyper, og ulike utendørsaktiviteter som avveksling i fritiden. Hva er retreat? I vårt travle, moderne liv mangler vi roen og stillheten som bidrar til å utvikle og opprettholde en lykkelig og fredelig sinnstilstand. For å gjenvinne balanse blir folk trukket til fredelige og rolige steder hvor de kan få pusterom til å fornye sin energi.  På Retreat dedikerer vi vår tid til meditasjon og kontemplasjon. Når vi fokuserer på vår spirituelle praksis på denne måten, begynner vi å oppdage den naturlige klarheten og romsligheten i vårt sinn. Gjennom buddistisk meditasjonslære utvikler vi indre visdom, et varmt og kjærlig sinn og lykken vi trenger for å oppnå indre fred. Ved å arbeide med sitt eget sinn i perfekte omgivelser er retrett en ideell måte å løfte sin spirituelle praksis og sitt dagligliv til et nytt nivå. Guidet av Gen Kelsang Dragpa på Engelsk, en moderne buddhistisk monk som hvert ordinert i over 25 år. Hun er hovedlærer ved Nordisk Kadampa Meditasjonssenter i Norge og Nasjonal åndelig leder av vår tradisjon i Norden. Hun er en begavet og inspirerende lærer med et sterkt ønske om å dele fordelene med meditasjon og retreat med andre. Åpent for alle Du trenger heller ikke være en buddhist til å delta eller dra nytte av retreatet. Om retreat stedet 1.5 timer fra Oslo, Gullnasgården tilbyr enkel, komfortabel innkvartering i hovedhuset og en rekke sjarmerende små hytter og ombygde gårdshus. Med beliggenhet ved sjøen er det utlån av både kano og kajakk, og det er sykler for de som måtte ønske å bruke det. Du kan nyte badstuen eller svømme i sjøen, eller bare sitte på en av de mange benkene og se på vannet eller solnedgangen.

Mer om stillhet

Under våre retreater har vi noen perioder med stillhet. Det er veldig viktig at mobiltelefoner holdes avslått mens retreatet varer. Dette er for å skape et mentalt landskap fri for forstyrrelser. Det er vanligvis stillhet frem til lunsj, mens tid for diskusjon og samhandling finner sted om ettermiddagen og på kveldene. I noen retreater har vi stillhet en hel dag eller under hele retreatet. Se de individuelle retreatene for mer info.   Selv om retreatene er stille, er det alltid mulig å snakke med læreren eller en av assistentene og å skrive spørsmål som blir besvart av læren. Det vil bli litt undervisning i begynnelsen av meditasjonssesjonene, men hovedvekten vil være på meditasjon. Meditasjonene er guidet og blir gradvis lengre og dypere ettersom retreatet utvikler seg.

Fasiliteter

Du kan på Retreatet velge om du vil bruke en pute på gulvet eller sitte i en stol, ettersom hva du føler er mest behagelig. På retrear har du tilgang til dusj, vaskemaskin, et lite bibliotek med Dharma-bøker som du kan låne, det oppfordres ikke til å lese uavhengige bøker, romaner eller magasiner under retreatet. Der er en liten Dharma bokhandel og en liten snacksbutikk. Frokost og 2 sunne og næringsrike måltider blir servert hver dag og er inkludert i prisen. Alle måltider er enten vegetarianske eller veganske.  Vennligst oppgi på forhånd om du trenger et vegansk eller glutenfritt kosthold. Fortell oss om du har noen alvorlige allergier. Vi kan ikke tilby noen andre mer spesialiserte dietter for øyeblikket.

Mellom meditasjonstreningen

I løpet av Retreatet er det hver dag tid for å slappe av, gå, sykle eller padle kano/kajakk i de vakre omkringliggende naturen (alt inkludert). Det er Dharmabøker du kan låne, samt en bokhandel. I tillegg har hver person på retreatet en liten daglig jobb for å sikre at alt går rundt.

Hva skal du ta med?

Viktig! Du må gi fra deg mobiltelefonen din i løpet av retreatet. Du kan gi det buddhistiske senterets telefonnummer (+47 4505 1928) til familie og venner som kan trenge å kontakte deg. Av denne grunn bør du ta med deg klokke og vekkerklokke. Ta med et laken, putevar, dynetrekk og et håndkle (du kan også leie dette for 70SEK). Pute og dyner er tilgjengelig i alle rom. Ta med et lommelykt, varme klær på vinteren – inkludert støvler, hansker, lue, ullsokker. På sommeren kan du ha lettere klær. Ta med toalettsaker og en badedrakt hvis du ønsker å bade/bruke badsstue. Tøfler/innesko kan også være lurt å ha med. Ta med litt penger hvis du ønsker å kjøpe snacks, varer fra butikken eller for å betale for å bli hentet eller avlevert til bussen.

Hvor ligger retreatet?

Retreatet foregår på Gullnäsgården, som er ett veldig vakkert og kvalifisert sted for kunne trekke seg tilbake og finne ro. Gulnasgården ligger på den fredelige øya Tjärnö forbundet med broer, nær Strømstad i Sverige. Det tar 1,5 timer å kjøre fra Oslo til Gulnasgården med bil. Stiftelsen Gullnäsgården, Tjärnö, 45296 Strömstad, Nettsted: www.gullnas.se Gullnäsgården ligger i Nord-Bohuslän, på en øy kalt Tjärnö, 10 km sørvest for Strömstad, ca 187 km nord for Göteborg, 99 km nord for Uddevalla og 132 km sør for Oslo. Følg skiltene til Tjärnö, Saltö fra E6. Veibeskrivelse til retreatssenteret med broforbindelser: 5 km sør for Strömstad er et veiskilt på Daftö, Öddö, Tjärnö og Saltö. Følg denne veien i 5 km. Du passerer over 2 store broer og en liten bro. Etter den andre store broen er det 1 km lenger. Rett etter noen små røde båthus, like rundt hjørnet til venstre er ett skilt som viser Gullnäsgården, hvor du svinger til venstre. Etter ca 100m kan du parkere til venstre og ta deg til hovedbygningen hvor du kan registrere deg. Det er mulig å ta bussen from Oslo til Tanum Preem / Rasta eller from Sverige kan du ta tog eller buss til Strömstad.  Ved bestilling på forehånd kan du være hentet for 100kr enkel person, 70kr mer en en person. GPS-koordinator: N 58 ° 53,217 ‘E 11 ° 1
Translate »