Vår Grunnlegger

Ærverdige Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche

 

Ærverdige Geshe Kelsang Gyatso er grunnleggeren av den nye Kadampa tradisjonen. I over 40 år har han delt sin kunnskap og erfaring med mennesker i den moderne verden ved å gi tusenvis av undervisninger, komponert 22 høyst anerkjente bøker, utviklet hundrevis av sentre rundt om i verden, og innledet det internasjonale tempel prosjektet (ITP), som er ett unik internasjonal fond dedikert for å gagne publikum.

Ved å formidle den eldgamle unike visdommen som han holder, presenterer Geshe Kelsang lærdommen fra Buddha på en måte som alle, inkludert ikke-buddhistiske, lett kan ta i bruk i sitt daglige liv og på den måten begynne å oppleve genuin indre fred.

Den unike avstamningen lever videre i lærdommen fra Geshe Kelsangs disipler som har trent for å bli lærere av moderne buddhisme.

 

Gjennom nesten 20 års studie og praksis i anerkjente tibetanske moskeer, etterfulgt av 20 års meditasjonsretreat i Himalaya, har Geshe Kelsang opparbeidet seg ett rykte som en storartet moderne praktikant og lærer av Buddhisme.

 

Vår Spirituelle Veiledere

Gen-la Kelsang Dekyong er den generelle spiritelle veileder av NKT-IKBU og hovedlærer på Manjushri Kadampa Meditasjonssenter UK

Gen-la Kelsang Jampa er den nestledende spirituelle veileder for NKT-IKBU og hovedlærer på det internasjonale retreat senter Grand Canyon, USA

Vår Hovedlærer

 

Gen Kelsang Dragpa er en moderne Kadampa Buddhist monk og nasjonal spirituell veileder i de nordiske regionen. Han er hovedlærer på Nordisk Kadampa Meditasjonssenter, Oslo.

Han ble ordinert til monk i 1993 av ærverdige Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche og er en av hans eldste disipler. Gen Kelsang undervist mye i både Nederland, Storbritania, Belgia og Frankrike.

 

Hans måte å undervise på er svært praktisk og enkel å forstå. Hans lærdom gir helhetlige løsninger til våre hverdagslige problemer.